Kdo?

Spletno stran ali blog si lahko postavi vsakdo, ki ima kaj povedati. Ideja interneta je prost pretok informacij in deljenje zanimivih vsebin. Po svetu uporabniki pišejo bloge, na katerih objavljajo naredi-si-sam (DIY) projekte, izobražujejo in opravljajo nalogo neodvisnih medijev. Če imaš svoje mnenje in ga želiš deliti, naredi prvi korak in poišči svojo domeno.

Zakaj?

Domena .si je nacionalna domena, zato bodo za podporo in informacije poskrbeli domači registrarji na dosegu klica. Kratico lahko uporabiš za domiselne ključne besede z rabo besede –si, ki jo uporabljamo v vsakdanjem govoru. Ljudi lahko z njo nagovoriš ali jim laskaš. Prostih domen je še ogromno. Poišči svojo domeno.

 

Kako?

Glede nakupa domene se obrni na registrarje, ki so zbrani na Seznamu registrarjev. Preglej njihove ponudbe in na podlagi svojih želja izberi najbolj ustreznega. Vodili te bodo skozi preprost postopek nakupa domene, te seznanili s podaljševanjem domene in priskrbeli informacije o spletnem gostovanju.

Preveri domeno
Zapri
Sisijski jezik (sisijščina)

Sisijščina –e ž ali sisijski jezik je zlogovna uganka, ki posnema izmišljeni papajski jezik (papajščino). Sisijščina temelji na slovenskem jeziku, a jo bolje razumejo in tvorijo tisti naravni govorci, ki se izučijo v tej govorni igri. V sisijščino prevajamo tako, da dodamo zlog -si k vsakemu samoglasniku v besedi.

Ker je osnovana na slovenščini, sicer izhaja iz indoevropskih jezikov, a dejanski nastanek sisijščine beležimo z 10. januarjem 2016. Na območju Tehnološkega parka Ljubljana je bil tega dne spisan program, ki za vhodne podatke za vsakim samoglasnikom X vrine dvočrkovni zlog 'SI'. Pri testiranju so ga uporabili na poljubnih besedilih, s katerimi so bili prek spletne aplikacije v interakciji prvi uporabniki.

Primer rabe: Dosimesinasi pisikasi sisi osibstasijasi žesi osid 22. masijasi 1992. Alisi bosiš resigisistrisirasil pisikasi sisi dosimesinosi?

ZAPRI
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih na področju domen.

Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Arnes, Register.si.

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani www.imej.si, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.

ZAPRI