INTERVJU: VSE BO VREDU

Objavljeno: Avtor: Imej.si

Vse in še več o uporabi domene .si.

1. Zakaj ste se odločili za domeno .si – najbolj priljubljeno domeno v Sloveniji?
Za domeno .si smo se odločili, ker je .si primarna oznaka domen za slovenski prostor, to pa je tudi ciljna skupina portala Vse bo v redu.

2. Kje oz. kako se preverili, če je domena še prosta?
To smo storili na spletni strani Akademske in raziskovalne mreže Slovenije – Arnes, kjer ponujajo brezplačno storitev preverjanja razpoložljivosti poljubne domene.

3. Nam lahko na kratko predstavite delovanje vašega spletnega mesta?
Vsebine na portalu Vse bo v redu, katerega namen je na strokoven, razumljiv, natančen, a preprost način uporabnikom deliti nasvete, pojasnila in zgodbe, s katerimi jim bo Zavarovalnica Triglav olajšala razumevanje zavarovanj in okrepila zavedanje o pomenu ustrezne zavarovalne zaščite, pripravlja uredniška ekipa, na portal pa vsebine objavlja tehnična ekipa. Spletno mesto trenutno uporablja najnovejše tehnologije, vsebinsko in oblikovno pa ga periodično nadgrajujemo oziroma optimiziramo.

Zapri
Sisijski jezik (sisijščina)

Sisijščina –e ž ali sisijski jezik je zlogovna uganka, ki posnema izmišljeni papajski jezik (papajščino). Sisijščina temelji na slovenskem jeziku, a jo bolje razumejo in tvorijo tisti naravni govorci, ki se izučijo v tej govorni igri. V sisijščino prevajamo tako, da dodamo zlog -si k vsakemu samoglasniku v besedi.

Ker je osnovana na slovenščini, sicer izhaja iz indoevropskih jezikov, a dejanski nastanek sisijščine beležimo z 10. januarjem 2016. Na območju Tehnološkega parka Ljubljana je bil tega dne spisan program, ki za vhodne podatke za vsakim samoglasnikom X vrine dvočrkovni zlog 'SI'. Pri testiranju so ga uporabili na poljubnih besedilih, s katerimi so bili prek spletne aplikacije v interakciji prvi uporabniki.

Primer rabe: Dosimesinasi pisikasi sisi osibstasijasi žesi osid 22. masijasi 1992. Alisi bosiš resigisistrisirasil pisikasi sisi dosimesinosi?

ZAPRI
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih na področju domen.

Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Arnes, Register.si.

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani www.imej.si, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.

ZAPRI