NAPOTKI ZA BREZHIBNO REGISTRACIJO

Objavljeno: Avtor: Imej.si

Kreiranje svoje lastne domene in registracija sta postopka, ki zahtevata pozornost, zato v nadaljevanju navajamo povzetek tistih korakov, ki jih ne smemo izpustiti.

KORAK 1: VZEMIMO SI ČAS
Sama registracija je dandanes povsem preprost proces, ki ga lahko opravimo kar iz domačega naslonjača. Potrebujemo le računalnik, povezavo z internetom in nekaj minutk, da preverimo potencialne ponudnike, ki omogočajo registracijo domen, in ocenimo, kateri od njih nam lahko ponudi najbolj kakovostno, ugodno in zanesljivo storitev.

KORAK 2: IZBERIMO USTREZNEGA PONUDNIKA
Ohranimo v mislih, da lahko ima že nekajdnevni izpad spletnega mesta na naš posel zelo slab vpliv, sploh, če se to zgodi večkrat, zato se pri registraciji raje odločimo za kvalitetnega ponudnika.

KORAK 3: USTVARIMO KRATKO IN JEDRNATO DOMENO
Običajno je vse prepuščeno naši domišljij, saj si kot lastnik spletne strani vedno želimo, da bomo dovolj izstopajoči, da nas bodo potencialne stranke zlahka našle in da bo prav naša domena sčasoma postala popularna med vsemi tistim, ki brskajo po internetu. Ime domene mora biti kratko in preprosto, predvsem pa povezano z našim poslom. Sicer pa že obstaja nekaj namigov, kako izbrati učinkovito domeno, ki smo jih izpostavili TUKAJ.

KORAK 4: NAREDIMO VSE, DA BOMO NA SPLETU RES OPAŽENI
Če ugotovimo, da je nekdo že registriral domeno, ki si jo želimo, imamo samo dve možnosti. Prvič, že registrirano domeno lahko odkupimo od njenega trenutnega lastnika, kar pa nas bo najverjetneje tudi precej udarilo po žepu. Lahko pa stopimo korak nazaj in svojo izbrano domeno še nekoliko preoblikujemo in po potrebi vanjo dodamo kakšno zanimivo besedno igro.
 

Zapri
Sisijski jezik (sisijščina)

Sisijščina –e ž ali sisijski jezik je zlogovna uganka, ki posnema izmišljeni papajski jezik (papajščino). Sisijščina temelji na slovenskem jeziku, a jo bolje razumejo in tvorijo tisti naravni govorci, ki se izučijo v tej govorni igri. V sisijščino prevajamo tako, da dodamo zlog -si k vsakemu samoglasniku v besedi.

Ker je osnovana na slovenščini, sicer izhaja iz indoevropskih jezikov, a dejanski nastanek sisijščine beležimo z 10. januarjem 2016. Na območju Tehnološkega parka Ljubljana je bil tega dne spisan program, ki za vhodne podatke za vsakim samoglasnikom X vrine dvočrkovni zlog 'SI'. Pri testiranju so ga uporabili na poljubnih besedilih, s katerimi so bili prek spletne aplikacije v interakciji prvi uporabniki.

Primer rabe: Dosimesinasi pisikasi sisi osibstasijasi žesi osid 22. masijasi 1992. Alisi bosiš resigisistrisirasil pisikasi sisi dosimesinosi?

ZAPRI
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih na področju domen.

Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Arnes, Register.si.

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani www.imej.si, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.

ZAPRI