Dobra stran spleta

Spremljajte dosežke slovenskih digitalnih ustvarjalcev, ki domujejo na domeni .SI. Najboljše .SI strani ustrezajo najsodobnejšim spletnim standardom in trendom, imajo dodelano uporabniško izkušnjo ali grafično podobo, ki izstopa iz spletne sivine.

www.ustvari-kruh.si

www.ustvari-kruh.si

Ustvari kruh

Namen spletne strani je predstaviti pekarno Spar kot edinega trgovca z lastno pekarno, ki kot nenehen razvijalec novih in inovativnih produktov, prisega na maksimalno svežino in kakovost.

 

Osrednji del spletne strani je bil pogovorni uporabniški vmesnik, kjer nas SPARov pek Janez skozi zabaven pogovor vodi skozi proces sestave kruha. Uporabniki so lahko izbirali med različnimi kombinacijami mok, dodatkov za testo in posipov, kruh so na koncu tudi poimenovali. Glede na izbor uporabnika, je stran avtomatsko zgenerirala vizual kruha vključno z vsemi sestavinami. Nato je sledilo glasovanje, kjer so obiskovalci izbirali svojega favorita. Izbran kruh je v nekaj dnevih po končnem izboru strokovne žirije pristal na policah prodajalen.  

Lastnik spletne strani:

SPAR Slovenija

Izvajalec spletne strani:

Futura DDB

Zapri

Predlagajte stran

Sisijski jezik (sisijščina)

Sisijščina –e ž ali sisijski jezik je zlogovna uganka, ki posnema izmišljeni papajski jezik (papajščino). Sisijščina temelji na slovenskem jeziku, a jo bolje razumejo in tvorijo tisti naravni govorci, ki se izučijo v tej govorni igri. V sisijščino prevajamo tako, da dodamo zlog -si k vsakemu samoglasniku v besedi.

Ker je osnovana na slovenščini, sicer izhaja iz indoevropskih jezikov, a dejanski nastanek sisijščine beležimo z 10. januarjem 2016. Na območju Tehnološkega parka Ljubljana je bil tega dne spisan program, ki za vhodne podatke za vsakim samoglasnikom X vrine dvočrkovni zlog 'SI'. Pri testiranju so ga uporabili na poljubnih besedilih, s katerimi so bili prek spletne aplikacije v interakciji prvi uporabniki.

Primer rabe: Dosimesinasi pisikasi sisi osibstasijasi žesi osid 22. masijasi 1992. Alisi bosiš resigisistrisirasil pisikasi sisi dosimesinosi?

ZAPRI
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih na področju domen.

Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Arnes, Register.si.

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani www.imej.si, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.

ZAPRI