KJE PA.SI?

Nagradni natečaj "Kje pa si?" je zaključen.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste z nami odkrivali skrite kotičke Slovenije.

Seznam nagrajencev >>

Slovenija je brez dvoma ena najlepših dežel na svetu. Nikjer drugje ne moremo užiti razgleda na Blejski otok, vzpona na Triglav ali čarov Postojnske jame. Ker pa skriva v sebi mnogo več kot le peščico vsem znanih znamenitosti, to poletje skupaj odkrivamo tiste odmaknjene, pozabljene in presenetljive kotičke, ki le redko krasijo razglednice.

Zato te pozivamo, da nam pošlješ utrinek iz najljubšega, najlepšega ali najzanimivejšega konca Slovenije. Najboljše fotografije delimo z ostalimi in tako širimo seznam domačih krajev, ki jih je preprosto treba obiskati. Če se tvoja fotografija uvrsti med najboljše, boš za svoj prispevek nagrajen/-a z imej.si majico in še s posebej praktičnim svinčnikom.

Ta ti bo pomagal, da z idejami poseješ beležko; ko ga uporabiš, pa lahko z njim poseješ tudi rožice, začimbe ali zelenjavo. Tako ustvariš pravi (urbani) vrtiček, ki bo privlačil čebelice. Te pa bodo morda priletele prav iz našega panja, saj bomo naslednjo pomlad postavili čebelnjake, ki jih bodo na zunanjih straneh krasile fotografije finalistov!

Kako .si lahko prislužiš nagrado?

Preprosto! Vse, kar moraš narediti, je, da na svoj Instagram profil objaviš fotografijo, posneto kjerkoli v Sloveniji, s hashtagom #kjepasi in #imejsi. Ker bodo točno lokacijo fotografije poskušali uganiti @imej.si sledilci, mora ta vsebovati jasen (a ne preveč očiten) namig o tem, kje je bila posneta.

Ni.si vizualen tip?

Nič hudega! Tudi ti imaš priložnost, da osvojiš nagrado. Sledi objavam na @imej.si in v komentarjih ugibaj, na katerem koncu Slovenije je nastala fotografija. Pravilen odgovor ti bo prinesel super uporaben svinčnik, ki ti bo pomagal ustvarjati tudi izven okvirjev beležke!

Pravila natečaja

Zapri
Sisijski jezik (sisijščina)

Sisijščina –e ž ali sisijski jezik je zlogovna uganka, ki posnema izmišljeni papajski jezik (papajščino). Sisijščina temelji na slovenskem jeziku, a jo bolje razumejo in tvorijo tisti naravni govorci, ki se izučijo v tej govorni igri. V sisijščino prevajamo tako, da dodamo zlog -si k vsakemu samoglasniku v besedi.

Ker je osnovana na slovenščini, sicer izhaja iz indoevropskih jezikov, a dejanski nastanek sisijščine beležimo z 10. januarjem 2016. Na območju Tehnološkega parka Ljubljana je bil tega dne spisan program, ki za vhodne podatke za vsakim samoglasnikom X vrine dvočrkovni zlog 'SI'. Pri testiranju so ga uporabili na poljubnih besedilih, s katerimi so bili prek spletne aplikacije v interakciji prvi uporabniki.

Primer rabe: Dosimesinasi pisikasi sisi osibstasijasi žesi osid 22. masijasi 1992. Alisi bosiš resigisistrisirasil pisikasi sisi dosimesinosi?

ZAPRI
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih na področju domen.

Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Arnes, Register.si.

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani www.imej.si, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.

ZAPRI