Postani registrar

Tuji ali domači poslovni subjekt z registrirano dejavnostjo lahko postane registrar .si domen.

Davno davno tega (v bistvu do leta 2005), ko se je tekma za prva mesta v iskalnikih šele dobro začenjala, so bile domene .si brezplačno na voljo podjetjem in mednarodnim organizacijam, domena pa je morala sovpadati z imenom organizacije.

 

Danes, ko lahko vsakdo registrira kakršnokoli prosto domeno, stike z naročniki, tehnikalije in administracijo predajamo v skrbne roke tujih in domačih podjetij. Če se že ukvarjate s spletnimi storitvami, izkoristite poslovno priložnost in svojim strankam ponudite registracijo .si domen.

 

Podrobna navodila, kako postati registrar, so objavljena na spletni strani register.si, kjer najdete tudi vse pravilnike, cenike, obrazce, splošne pogoje in kontaktne podatke.

Zapri
Sisijski jezik (sisijščina)

Sisijščina –e ž ali sisijski jezik je zlogovna uganka, ki posnema izmišljeni papajski jezik (papajščino). Sisijščina temelji na slovenskem jeziku, a jo bolje razumejo in tvorijo tisti naravni govorci, ki se izučijo v tej govorni igri. V sisijščino prevajamo tako, da dodamo zlog -si k vsakemu samoglasniku v besedi.

Ker je osnovana na slovenščini, sicer izhaja iz indoevropskih jezikov, a dejanski nastanek sisijščine beležimo z 10. januarjem 2016. Na območju Tehnološkega parka Ljubljana je bil tega dne spisan program, ki za vhodne podatke za vsakim samoglasnikom X vrine dvočrkovni zlog 'SI'. Pri testiranju so ga uporabili na poljubnih besedilih, s katerimi so bili prek spletne aplikacije v interakciji prvi uporabniki.

Primer rabe: Dosimesinasi pisikasi sisi osibstasijasi žesi osid 22. masijasi 1992. Alisi bosiš resigisistrisirasil pisikasi sisi dosimesinosi?

ZAPRI
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih na področju domen.

Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Arnes, Register.si.

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani www.imej.si, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.

ZAPRI