Zbiranje in obdelava osebnih podatkov ob obisku spletne strani imej.si


Pri obisku spletne strani brez privolitve za namestitev analitičnih piškotkov Google Analytics


Ko obiščete spletno stran, vendar ne privolite v namestitev analitičnih piškotkov Google Analytics, se na spletnem strežniku, v obliki strežniških datotek, zabeležijo podatki o vašem obisku: datum in čas obiska, podrobnosti o http poizvedbi, številka IP vaše naprave, ipd.


Tako zbrani podatki se obdelujejo za namen zagotavljanja varnosti omrežja in informacij, t.j zmožnosti omrežja ali informacijskega sistema, da na določeni ravni zaupanja prepreči slučajne dogodke ali nezakonita ali zlonamerna dejanja, ki ogrožajo dostopnost, avtentičnost, celovitost in zaupnost shranjenih ali prenesenih osebnih podatkov. Takšna obdelava je potrebna za opravljanje naloge v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti, dodeljene upravljavcu (točka 6(1)(e) Splošne uredbe o varstvu podatkov).


Tako zbrani podatki se hranijo 90 dni od obiska spletne strani in se ne posredujejo drugim uporabnikom, saj spletna stran gostuje na strežniški infrastrukturi Javnega zavoda Arnes.


Čeprav niste privolili v namestitev analitičnih piškotkov, se na vašo napravo shranijo piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletnega mesta. Podrobnejša pojasnila boste našli v razdelku “Seznam piškotkov na spletnem mestu”.


Pri obisku spletne strani, če podate privolitev za namestitev analitičnih piškotkov Google Analytics


Ko obiščete spletno stran in na vstopni strani podate privolitev za namestitev analitičnih piškotkov ponudnika Google Analytics, se na vašo napravo namestijo tako trajni in začasni (sejni piškotki) Google Analytics.


Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.). Omogočajo nam, da ocenjujemo doseg in zanimivost naših prispevkov. Pravna podlaga za namen namestitve piškotka za potrebe spremljanja analitike je vaša veljavna privolitev (točka 6(1)(a) Splošne uredbe o varstvu podatkov).


Tako zbrani podatki se hranijo na Googlu 26 mesecev.


Katere tretje osebe (razen Registra .si) uporabljajo osebne podatke, zbrane z namestitvijo analitičnih piškotkov Google Analytics?


Za namen spremljanja obiskanosti spletnega mesta uporabljamo storitev Google Analytics podjetja Google LLC. Obdelavo s strani navedenega obdelovalcev ureja pogodba o pogodbeni obdelavi (Data Processing Agreement).


Ali tako zbrane osebne podatke prenašamo v tretjo državo ali mednarodno organizacijo?


Pri uporabi storitev Google Analytics se osebni podatki posameznikov prenesejo izven Evropske unije v Združene države Amerike, pri čemer so ZDA uvrščene na listo tretjih držav, ki zagotavljajo ustrezno raven varstva osebnih podatkov, in sicer, ko gre za osebne podatke, ki se prenašajo v okviru zasebnostnega ščita EU-ZDA (odločba Informacijskega pooblaščenca št. 0601-3/2017/2, z dne 20. 3. 2017). Podjetje Google LLC je ustrezno samo-certificirano v okviru zasebnostnega ščita (Privacy Shield), zato gre za prenos, kjer je upravljavec predvidel ustrezne zaščitne ukrepe.


Uporaba piškotkov na spletni strani imej.si


Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejše za vas kot obiskovalca naše spletne strani. Na spletnem mestu uporabljamo funkcionalne piškotke, ki so potrebni za pravilno tehnično delovanje spletnega mesta oz. tiste, ki so potrebni, da uporabnik sprejme storitev, ki jo je zahteval. Gre za piškotke, ki se namestijo na napravo uporabnika brez privolitve, saj sodijo pod izjemo, kot opredeljeno v 157. členu Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).


Prav tako uporabljamo piškotke analitične storitve Google Analytics, ki so trajni ali začasni (sejni piškotki). Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.). Omogočajo nam, da ocenjujemo doseg in zanimivost naših prispevkov in obvestil. Vse podatke uporabljamo interno in zgolj v namen izboljšanja našega spletnega mesta, namestitev storitve Google Analytics pa je omejena zgolj na osnovne funkcionalnosti. Gre za piškotke, ki se na vašo napravo namestijo le, ko podate veljavno privolitev, kot opredeljeno v členu 6(1)(a) Splošne uredbe o varstvu podatkov.


Seznam piškotkov na spletnem mestu:


Ime piškotka

Upravljalec

Trajanje

Funkcija

NUJNI PIŠKOTKI

has_js

 

Drupal

seja

 

Ti piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in bodo vedno prisotni.

cookie-agreed-version

Drupal

1 mesec

Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.

cookie-agreed

Drupal

1 mesec

Ti piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o nastavitvah, vezanih na uporabo piškotkov na strani.

ANALITIČNI PIŠKOTKI

_ga

Google

2 leti

Piškotek nam omogoča boljše razumevanje navad obiskovalcev z uporabo spletne analitike.

_gat

Google

seja

Piškotek nam omogoča boljše razumevanje navad obiskovalcev z uporabo spletne analitike.

_gid

Google

seja

Piškotek servisa Google Analytics, ki je namenjen omejitvi zbiranja podatkov na zelo obiskanih straneh.


Izklop oz. zavrnitev analitičnih piškotkov


Vsak obiskovalec ima možnost naknadne zavrnitve oz. preklica privolitve v namestitev analitičnih piškotkov in tudi nestrinjanje z namestitvijo ob prvem obisku spletne strani S klikom na gumb “Se ne strinjam” orodje za spletno analiziranje ne bo več beležilo vaših obiskov tega spletišča oz. se piškotek sploh ne bo namestil. Če izbrišete vse piškotke ali piškotek za onemogočenje, zamenjate računalnik ali brskalnik, boste ob obisku spletnega mesta ponovno morali izbrati možnost namestitve oz. zavrnitve analitičnih piškotkov.


Čeprav zavrnete namestitev analitičnih piškotkov, se na vašo napravo shranijo tisti piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletnega mesta.


Naknadno lahko spremenite privolitev s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" na dnu strani. V kolikor povezave ne vidite ste ne nujne piškotke že zavrnili.


Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke?


Vaše osebne podatke bomo hranili le toliko časa, kolikor je to potrebno za izpolnitev namenov, za katere smo jih zbirali.


Za določitev ustreznega obdobja hrambe osebnih podatkov upoštevamo količino, naravo in občutljivost osebnih podatkov, morebitno tveganje nastanka škode zaradi nepooblaščene uporabe ali razkritja vaših osebnih podatkov, namene, za katere obdelujemo vaše osebne podatke in ali te cilje lahko dosežemo z drugimi sredstvi in veljavnimi zakonskimi zahtevami.


Katere pravice imate posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki?


Na vašo zahtevo glede podatkov, ki se nanašajo na vas, vam bomo omogočili dostop do osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi z njimi ter pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov.


Privolitev v obdelavo vaših osebnih podatkov lahko kadar koli prekličete, vendar to ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala, preden ste privolitev preklicali. Privolitev za namestitev analitičnih piškotkov ponudnika Google Analytics lahko prekličete tako, da kliknete ustrezno izbiro pri obvestilu o piškotkih.


Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij smo vam na voljo na e-naslovih info@register.si in dpo@arnes.si. Vašo vlogo bomo obravnavali in nanjo odgovorili v skladu z določbami Splošne uredbe o varstvu podatkov in drugo veljavno zakonodajo.


Če menite, da so kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu, t.j. Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije (Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta: gp.ip@ip-rs.si). Ne glede na to bomo veseli, če se boste najprej obrnili na nas in nam dali možnost, da odgovorimo na vaše pritožbene razloge, preden stopite v kontakt s pritožbenim organom.


Zavarovanje vaših osebnih podatkov


Na Registru.si nenehno izvajamo in posodabljamo varnostne ukrepe, da bi vaše osebne podatke in druge informacije zaščitili pred nepooblaščenim dostopom, izgubo, uničenjem ali spremembo. Poleg tega omejujemo dostop do vaših osebnih podatkov na tiste zaposlene in pogodbenike, ki podatke morajo imeti in ki imajo ustrezno znanje o predpisih glede varnosti in varovanja podatkov. Trudimo se zagotoviti, da so vse informacije varno shranjene, od naših registrarjev pa zahtevamo, da uporabljajo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje vaših podatkov.


Vzpostavili smo tudi postopke za obravnavo kakršnih koli domnevnih kršitev osebnih podatkov. Ob morebitni kršitvi bomo obvestili vas in ustrezne nadzorne organe, kadar smo to zakonsko dolžni storiti.

Zapri
Sisijski jezik (sisijščina)

Sisijščina –e ž ali sisijski jezik je zlogovna uganka, ki posnema izmišljeni papajski jezik (papajščino). Sisijščina temelji na slovenskem jeziku, a jo bolje razumejo in tvorijo tisti naravni govorci, ki se izučijo v tej govorni igri. V sisijščino prevajamo tako, da dodamo zlog -si k vsakemu samoglasniku v besedi.

Ker je osnovana na slovenščini, sicer izhaja iz indoevropskih jezikov, a dejanski nastanek sisijščine beležimo z 10. januarjem 2016. Na območju Tehnološkega parka Ljubljana je bil tega dne spisan program, ki za vhodne podatke za vsakim samoglasnikom X vrine dvočrkovni zlog 'SI'. Pri testiranju so ga uporabili na poljubnih besedilih, s katerimi so bili prek spletne aplikacije v interakciji prvi uporabniki.

Primer rabe: Dosimesinasi pisikasi sisi osibstasijasi žesi osid 22. masijasi 1992. Alisi bosiš resigisistrisirasil pisikasi sisi dosimesinosi?

ZAPRI
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih na področju domen.

Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Arnes, Register.si.

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani www.imej.si, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.

ZAPRI