Kdo?

Marsikdo je iz hobija na spletu ustvaril svoj prvi posel. Internet ponuja priložnost, da nadgradiš svoje strokovno znanje ali si poiščeš nišno področje, v katerem želiš uspeti. Kako pustiti profesionalni vtis? Tako da postaviš svojo hudo spletno stran! Uredi si interaktivni CV, portfolio ali blogaj na domeni, ki bo samo tvoja. Poveži se s svetom preko družbenih omrežij ali platform. Komuniciraj, mreži se, delaj – digitalni svet je tvoj!

Zakaj?

Ker je .si zaupanja vredna domena in ker je naša, domača. Kratico lahko uporabiš za domiselne ključne besede kot npr. cvetličar.si, zabaven.si ali študentprava.si in svetu lahko že namigneš, kakšno področje tvoja spletna stran pokriva. Navsezadnje – Si pomeni veliko, če je za piko. Več o domeni .si zveš tu.

 

Kako?

Tako, da enostavno izbereš prosto ime svoje domene .si, jo registriraš za toliko časa, kot želiš in že lahko z njo osvajaš digitalni svet. Glede nakupa domene .si se obrni na registrarje, ki so zbrani na Seznamu registrarjev (preusmerjen boš na uradno stran registra za .si domene). Preglej njihove ponudbe in na podlagi svojih želja izberi najbolj ustreznega. Vodili te bodo skozi preprost postopek nakupa domene .si, te seznanili s podaljševanjem domene in priskrbeli informacije o spletnem gostovanju.

Preveri domeno
Zapri
Sisijski jezik (sisijščina)

Sisijščina –e ž ali sisijski jezik je zlogovna uganka, ki posnema izmišljeni papajski jezik (papajščino). Sisijščina temelji na slovenskem jeziku, a jo bolje razumejo in tvorijo tisti naravni govorci, ki se izučijo v tej govorni igri. V sisijščino prevajamo tako, da dodamo zlog -si k vsakemu samoglasniku v besedi.

Ker je osnovana na slovenščini, sicer izhaja iz indoevropskih jezikov, a dejanski nastanek sisijščine beležimo z 10. januarjem 2016. Na območju Tehnološkega parka Ljubljana je bil tega dne spisan program, ki za vhodne podatke za vsakim samoglasnikom X vrine dvočrkovni zlog 'SI'. Pri testiranju so ga uporabili na poljubnih besedilih, s katerimi so bili prek spletne aplikacije v interakciji prvi uporabniki.

Primer rabe: Dosimesinasi pisikasi sisi osibstasijasi žesi osid 22. masijasi 1992. Alisi bosiš resigisistrisirasil pisikasi sisi dosimesinosi?

ZAPRI
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih na področju domen.

Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Arnes, Register.si.

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani www.imej.si, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.

ZAPRI