Dobra stran spleta

Spremljajte dosežke slovenskih digitalnih ustvarjalcev, ki domujejo na domeni .SI. Najboljše .SI strani ustrezajo najsodobnejšim spletnim standardom in trendom, imajo dodelano uporabniško izkušnjo ali grafično podobo, ki izstopa iz spletne sivine.

www.primavoda.si

www.primavoda.si

Primavoda

Primavoda spodbuja uporabnike k razmiščljanju o pomenu vode in dviguje zavest o nujnosti varovanja te življenjsko pomembne tekočine.

Moderna, fluidna in povezana uporabniška izkušnja na enem mestu ponudi vse relevantne informacije o vodi v Ljubljani, skozi vsebinske sklope subtilno sporoča bistvo, da moramo varovati vodne vire. Preko »storyscapinga« uporabnika integrira v zgodbo vode, naj bo to preko vremena v navezi s potrebno količino dnevno popite vode, številnimi interaktivnimi aplikacijami (npr. povprečna poraba, virtualna voda, pot vode, pitniki, stanje vode, Rimska Emona idr.) in družbenimi omrežji.

Stran ni vsiljiva in uporabnika ne posiljuje z aktivnostmi, ki niso njegov interes, skrbi pa, da vsak element subtilno opozori na pomen vode za naša življenja.

 

Lastnik spletne strani:

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o.

Izvajalec spletne strani:

ENKI

Zapri

Predlagajte stran

Sisijski jezik (sisijščina)

Sisijščina –e ž ali sisijski jezik je zlogovna uganka, ki posnema izmišljeni papajski jezik (papajščino). Sisijščina temelji na slovenskem jeziku, a jo bolje razumejo in tvorijo tisti naravni govorci, ki se izučijo v tej govorni igri. V sisijščino prevajamo tako, da dodamo zlog -si k vsakemu samoglasniku v besedi.

Ker je osnovana na slovenščini, sicer izhaja iz indoevropskih jezikov, a dejanski nastanek sisijščine beležimo z 10. januarjem 2016. Na območju Tehnološkega parka Ljubljana je bil tega dne spisan program, ki za vhodne podatke za vsakim samoglasnikom X vrine dvočrkovni zlog 'SI'. Pri testiranju so ga uporabili na poljubnih besedilih, s katerimi so bili prek spletne aplikacije v interakciji prvi uporabniki.

Primer rabe: Dosimesinasi pisikasi sisi osibstasijasi žesi osid 22. masijasi 1992. Alisi bosiš resigisistrisirasil pisikasi sisi dosimesinosi?

ZAPRI
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih na področju domen.

Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Arnes, Register.si.

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani www.imej.si, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.

ZAPRI