5 razlogov za registracijo osebne domene

Objavljeno: Avtor: Imej.si

Za ugodno ceno lahko registrirate svojo .SI domeno, s katero boste postali vidni in prepoznani na spletu. Predstavljamo vam 4 razloge, zakaj je dobro, da registrirate osebno domeno. Torej takšno, ki v imenu vsebuje vsaj vaše ime ali priimek, lahko pa tudi oboje.

Izkoristite priložnost

 

Osebne domene so vse bolj popularne, zato je smiselno izkoristiti priložnost tukaj in zdaj, ko je to že mogoče. Četudi trenutno še ne vidite potrebe po registraciji osebne domene, jo boste morda potrebovali v prihodnosti! Če je domena že zasedena, vam jo bo morda trenutni lastnik prodal, a bo cena zagotovo višja, kot če jo registrirate, dokler je še prosta.

Zagotovite si najboljši e-naslov

 

Danes velika večina uporablja e-poštni naslov, ki je vezan na enega od popularnejših e-poštnih ponudnikov, kot so GoogleOutlook in Yahoo. Ker pa so skoraj vse priljubljene domene že zasedene, se težko izognemo večjemu številu nepotrebnih znakov. V kolikor pa registriramo osebno domeno, lahko le-to uporabimo tudi za spletni naslov. Osebni e-poštni naslov je tako videti precej bolj profesionalen in unikaten.

Ostanite opaženi

 

Če iščemo zaposlitev, lahko prav na podlagi unikatnega e-naslova pustimo odličen vtis. Gotovo se bomo razlikovali od večine, potencialni delodajalec, sodelavec ali investitor, pa si nas bo lažje zapomnil.

Zgradite svojo blagovno znamko

 

Na spletu obstaja že precej spletnih strani, kjer se poleg podjetij lahko predstavijo tudi posamezniki. Ena najpopularnejših je about.me, ki vam omogoča, da ustvarite osebno vizitko. Z uporabo lastne domene boste pustili osebni pečat, s katerim se boste razlikovali od ostalih uporabnikov strani.

Kdorkoli, kjerkoli in kadarkoli

 

Poleg prej omenjene spletne strani lahko osebno domeno uporabite tudi, če pišete blog ali se želite predstaviti na različnih spletnih forumih. Uspešno jo lahko uporabljate tudi na družabnih omrežjih, kamor dodate povezavo do svoje spletne strani in osebnega e-poštnega naslova.

Zapri
Sisijski jezik (sisijščina)

Sisijščina –e ž ali sisijski jezik je zlogovna uganka, ki posnema izmišljeni papajski jezik (papajščino). Sisijščina temelji na slovenskem jeziku, a jo bolje razumejo in tvorijo tisti naravni govorci, ki se izučijo v tej govorni igri. V sisijščino prevajamo tako, da dodamo zlog -si k vsakemu samoglasniku v besedi.

Ker je osnovana na slovenščini, sicer izhaja iz indoevropskih jezikov, a dejanski nastanek sisijščine beležimo z 10. januarjem 2016. Na območju Tehnološkega parka Ljubljana je bil tega dne spisan program, ki za vhodne podatke za vsakim samoglasnikom X vrine dvočrkovni zlog 'SI'. Pri testiranju so ga uporabili na poljubnih besedilih, s katerimi so bili prek spletne aplikacije v interakciji prvi uporabniki.

Primer rabe: Dosimesinasi pisikasi sisi osibstasijasi žesi osid 22. masijasi 1992. Alisi bosiš resigisistrisirasil pisikasi sisi dosimesinosi?

ZAPRI
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih na področju domen.

Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Arnes, Register.si.

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani www.imej.si, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.

ZAPRI