Kdaj ni dobro registrirati .com domene?

Objavljeno: Avtor: Imej.si

Ste se kdaj vprašali, ali lahko z izbiro .com končnice pošteno brcnete mimo?

Trenutno je registriranih več kot 120 milijonov domen z domensko končnico .com. Če bomo tudi sami registrirali omenjeno domeno, najbrž ne bomo ravno izstopali. Kadar ciljamo na točno določen trg, moramo biti pazljivi, saj registracija domene .com v tem primeru morda ni najbolj smiselna rešitev. Pa si poglejmo konkreten primer: če želimo s spletno stranjo v italijanskem jeziku doseči prav prebivalce Italije, je najbolje registrirati domeno s končnico .it. Poleg tega, da se bo dejansko tudi bolje uvrščala v italijanski različici Googlovega iskalnika google.it, bodo takšni domeni domači uporabniki spleta tudi bolj zaupali in posledično večkrat kliknili nanjo. Če denimo ciljate na prebivalce Nemčije, registrirali pa ste domeno s končnico .si, ste pošteno brcnili mimo. Popolnoma enako pa velja tudi za druge jezike, zato takrat, kadar imamo opraviti s spletnimi projekti slovenskega porekla, izberimo končnico .si.

UPOŠTEVAJMO OSNOVNA 3 NAVODILA:

1) Najbolj smiselno je registrirati nacionalno domeno države, kjer se nahaja tudi vaša ciljna publika.
2) Če je ta že zasedena ali pa obstajajo omejitve, ki vam registracijo domene preprečujejo, poskusite z domensko končnico .eu.
3) V kolikor pa je tudi ta zasedena, vam še vedno preostane registracija domene .com ali .net.

Zapri
Sisijski jezik (sisijščina)

Sisijščina –e ž ali sisijski jezik je zlogovna uganka, ki posnema izmišljeni papajski jezik (papajščino). Sisijščina temelji na slovenskem jeziku, a jo bolje razumejo in tvorijo tisti naravni govorci, ki se izučijo v tej govorni igri. V sisijščino prevajamo tako, da dodamo zlog -si k vsakemu samoglasniku v besedi.

Ker je osnovana na slovenščini, sicer izhaja iz indoevropskih jezikov, a dejanski nastanek sisijščine beležimo z 10. januarjem 2016. Na območju Tehnološkega parka Ljubljana je bil tega dne spisan program, ki za vhodne podatke za vsakim samoglasnikom X vrine dvočrkovni zlog 'SI'. Pri testiranju so ga uporabili na poljubnih besedilih, s katerimi so bili prek spletne aplikacije v interakciji prvi uporabniki.

Primer rabe: Dosimesinasi pisikasi sisi osibstasijasi žesi osid 22. masijasi 1992. Alisi bosiš resigisistrisirasil pisikasi sisi dosimesinosi?

ZAPRI
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih na področju domen.

Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je Arnes, Register.si.

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani www.imej.si, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.

ZAPRI